5km - Μαραθώνιος Κρήτης 2023

Αφιερωμένος στην Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα το 1913.

Ώρα Εκκίνησης: 10:00

Αφετηρία: Εθνικό Αθλητικό Κέντρο (Ε.Α.Κ.) Χανίων

Τερματισμός: Εθνικό Αθλητικό Κέντρο (Ε.Α.Κ.) Χανίων

Διαδρομή

Με αφετηρία την Οδό Τρικούπη, οι δρομείς διατρέχουν τις Οδούς Ανδρ. Παπανδρέου, Πλ. Ελευθερίας (Δικαστήρια), Ι. Σφακιανάκη, Σολωμού, Μπότσαρη, Μαργουνίου, Μελ. Μεταξάκη, Χρυσοστόμου Σμύρνης, Ακτή Κανάρη, Ακτή Κουντουριώτη, Χάληδων, Χατζημιχάλη Γιάνναρη, Πλατεία Σοφ. Βενιζέλου (Δημ. Αγοράς), Ελ. Βενιζέλου και τερματίζουν στο Εθνικό Στάδιο Χανίων από την πύλη της Οδού Ελ. Βενιζέλου.

Πληροφορίες

Πρόσκληση/Προκήρυξη Μαραθωνίου Κρήτης 2023

Χάρτης

Όριο ηλικίαςΈτος γέννησης 2011 και μεγαλύτεροι-ες. Οι ανήλικοι δρομείς πρέπει να προσκομίσουν ενυπόγραφη δήλωση γονέα/κηδεμόνα.
Μέγιστος Χρόνος1 ώρα (από την ώρα εκκίνησης)
ΧρονομέτρησηΤάπητες χρονομέτρησης στην εκκίνηση και στον τερματισμό καθώς και σε ενδιάμεσα σημεία.
Ενδείξεις απόστασηςΥπάρχουν ανά τακτά διαστήματα της διαδρομής

Έπαθλα

Στους 3 πρώτους νικητές της γενικής κατάταξης ανδρών και γυναικών απονέμεται μετάλλιο και δίπλωμα στους αγώνες του Μαραθώνιου, 10km και 5km. Στον πρώτο άνδρα και τη πρώτη γυναίκα απονέμονται κύπελλα.

Θα δοθούν αναμνηστικά μετάλλια σε όλους τους δρομείς που θα τερματίσουν καθώς και η δυνατότητα να εκτυπώσουν το πιστοποιητικό συμμετοχής τους, μέσω της εφαρμογής των αποτελεσμάτων.

Με την υποβολή της Αίτησης Συμμετοχής δηλώνω ότι συμμετέχω στον «αγώνα» (Μαραθώνιο / Αγώνας 10χλμ / Αγώνας 5χλμ / Αγώνας 2,5χλμ) με απόλυτη προσωπική μου ευθύνη, έχοντας προβεί στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και έχοντας κάνει τον απαραίτητο καρδιολογικό έλεγχο. Δηλώνω ότι έχω διαβάσει τους αναλυτικούς όρους συμμετοχής στον «αγώνα», που περιλαμβάνονται στο κείμενο με τίτλο «Πρόσκληση/Ανακοίνωση 2023» και τους αποδέχομαι. Δηλώνω επίσης ότι τα στοιχεία που δηλώνονται πιο πάνω είναι απολύτως αληθή. Παραιτούμαι από κάθε απαίτηση εναντίον των διοργανωτών του «αγώνα» για τυχόν σωματική ή άλλη βλάβη ή ζημιά από οποιαδήποτε αιτία και συναινώ στην ελεύθερη χρήση του ονόματος/εικόνας μου από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, την Οργανωτική Επιτροπή, και τους χορηγούς του «αγώνα» για προωθητικούς σκοπούς. Τέλος, δεσμεύομαι ότι σε καμία περίπτωση και για κανένα λόγο δεν θα εκχωρήσω τον αριθμό συμμετοχής που θα μου διαθέσει η Οργανωτική Επιτροπή του «αγώνα» σε άλλο άτομο προκειμένου να συμμετάσχει στον «αγώνα». (Στην περίπτωση ανηλίκου, συμπληρώνονται υποχρεωτικά τα στοιχεία του γονέα που ασκεί την επιμέλειά του και η υποβολή της αίτησης συμμετοχής σημαίνει ότι ο γονέας δίνει τη συγκατάθεσή του για τη συμμετοχή του παιδιού του στον αγώνα και συμφωνεί με το περιεχόμενο της πιο πάνω δήλωσης.)

ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Ο Συμμετέχων έχει προβεί στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις που βεβαιώνουν ότι είναι ικανός για αθλητική αγωνιστική δραστηριότητα.
Ο Συμμετέχων έχει λάβει υπόψη του τη φύση και την έκταση των σχετικών κινδύνων, έχει εξετάσει και είναι ικανοποιημένος με τις εγκαταστάσεις και εθελοντικά αποφασίζει να αναλάβει τους κινδύνους, που σχετίζονται με την Εκδήλωση, είτε αυτοί είναι γνωστοί είτε άγνωστοι. Ο Συμμετέχων συναινεί στην θεραπεία σε περίπτωση επείγουσας ανάγκης ή άλλου περιστατικού κατά το οποίο, κατά την εύλογη κρίση του προσωπικού που θα βρίσκεται επί τόπου, ο Συμμετέχων θα χρειαστεί ιατρική φροντίδα. Οι διοργανωτές δεν ευθύνονται για οποιουσδήποτε τραυματισμούς ή βλάβες μπορεί να υποστεί ο Συμμετέχων, που προέρχονται από τη συμμετοχή του στην Εκδήλωση.

Ο Συμμετέχων αποδέχεται ότι έχει καθήκον να συμμετέχει με ασφαλή τρόπο κατά το δυνατό και συγκεκριμένα ότι δεσμεύεται από τους κανόνες της Εκδήλωσης, δέχεται τις πληροφορίες και τις οδηγίες ασφαλείας και ότι θα φροντίσει να αποφύγει επικίνδυνες καταστάσεις και να προσέχει τόσο τον εαυτό του όσο και τους άλλους συμμετέχοντες. Ο Συμμετέχων επίσης κατανοεί τις συνέπειες οποιασδήποτε αδυναμίας να συμμορφωθεί με αυτούς τους κανόνες, που μπορεί να περιλαμβάνουν αποκλεισμό του από μελλοντικές παρόμοιες εκδηλώσεις. Ο Συμμετέχων βεβαιώνει ότι οποιοσδήποτε εξοπλισμός χρησιμοποιήσει για την Εκδήλωση, λειτουργεί σωστά, έχει συντηρηθεί κανονικά και είναι κατάλληλος για την Εκδήλωση.

Η Επεξεργασία των Προσωπικών Δεδομένων των συμμετεχόντων στον αγώνα γίνεται σύμφωνα με τους όρους του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων EE 2016/679 (GDPR). Στο πλαίσιο αυτό, η Οργανωτική Επιτροπή του Μαραθωνίου Κρήτης ζητεί τη συγκατάθεση των συμμετεχόντων για τις πιο κάτω κατηγορίες επεξεργασίας:Συναινώ στη χρήση της δηλωθείσας διεύθυνσης ηλεκτρονικής αλληλογραφίας (email) για την αποστολή ενημερωτικών newsletters από τη διοργάνωση αναφορικά με τη διεξαγωγή του Αγώνα και σχετικές πληροφορίες, για την ενημέρωσή μου αναφορικά με επόμενες διοργανώσεις και τη δυνατότητα συμμετοχής μου σε αυτές, καθώς και για την ενημέρωσή μου αναφορικά με τη δυνατότητα συμμετοχής μου σε έρευνες που διεξάγονται από τη Διοργάνωση με σκοπό τη βελτίωση του αγώνα και της εμπειρίας των συμμετεχόντων σε αυτόν. Επίσης συναινώ στη διάθεση της δηλωθείσας διεύθυνσης ηλεκτρονικής αλληλογραφίας (email) προς τους Χορηγούς και συνεργάτες του Αγώνα με σκοπό την ενημέρωσή μου σχετικά με δράσεις που διεξάγονται από εκείνους στο πλαίσιο της παρούσας διοργάνωσης. Σε περίπτωση που ο εγγεγραμμένος δρομέας επιθυμεί την αλλαγή των παραπάνω συναινέσεων στις οποίες αυτοβούλως έχει προχωρήσει, δύναται να αποστείλει σχετικό αίτημα προς το registrations@crete-marathon.gr μέχρι και 10 μέρες πριν από τη διεξαγωγή του αγώνα, ορίζοντας σαφώς τα πεδία της συναίνεσης τα οποία επιθυμεί να αλλάξει.

Τα στοιχεία των συμμετοχόντων αποθηκεύονται σε ηλεκτρονική βάση δεδομένων από τον Μαραθώνιο Κρήτης, ως εταιρεία κατασκευής του συστήματος Chronolog. Με βάση αυτά τα στοιχεία θα εκδώσει δημόσια τα αποτελέσματα από την συμμετοχή σας στην αθλητική εκδήλωση. Επίσης με βάση αυτά θα σας ενημερώνει για θέματα που αφορούν την αθλητική εκδήλωση ή άλλα νέα σχετικά με αυτό το θέμα στο μέλλον. Υπεύθυνος Προστασίας Δεδομένων (DPO) email: info@crete-marathon.gr / τηλ. 28214 05253.

Ο Μαραθώνιος Κρήτης βιντεοσκοπεί το αθλητικό γεγονός και προβάλει δημόσια, βίντεο και στιγμιότυπα κατά την διάρκεια και μετά το πέρας της εκδήλωσης.

Τα στοιχεία επικοινωνίας και η ηλικία σας είναι απαραίτητα για την σωστή επεξεργασία των αποτελεσμάτων και για την ασφάλειά σας ως συμμετέχων στην αθλητική εκδήλωση στην οποία δηλώνετε συμμετοχή. Για αυτό το λόγο θα αποθηκεύσουμε στην βάση δεδομένων τα ακόλουθα:
– Όνομα & επώνυμο
– Ηλικία & φύλο
– Τηλέφωνο επικοινωνίας
– Email
– Ταχυδρομικό κωδικό και πόλη

Τα ονοματεπώνυμο, το έτος γέννησης και το φύλλο του αθλητή θα δημοσιευτούν στα αποτελέσματα του αγώνα. Τα αποτελέσματα του αγώνα, θα παραμείνουν δημοσιευμένα για όσο χρόνο κρίνει ο διοργανωτής. Τα στοιχεία των αθλητών θα παραμείνουν στην βάση δεδομένων για 36 μήνες. Έχετε την δυνατότητα να διαγράψετε τα δεδομένα σας στο μέλλον αν το επιθυμείτε, επικοινωνώντας μαζί μας στο registrations@crete-marathon.gr ή καλώντας στο τηλ 28214 05253.

SPONSORS

Μεγάλος Χορηγός

Επίσημοι Χορηγοί Ακτοπλοΐκών Μετακινήσεων

ANEK LINES

Επίσημοι Χορηγοί Αεροπορικών Μετακινήσεων

Επίσημος Χορηγός Φιλοξενίας

Kydon Hotel

Επίσημοι Χορηγοί

Αστικό ΚΤΕΛ Χανίων
Allianz
Dryfit.gr
ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟ ΧΑΝΙΩΝ
TEMENIA
γλυκοΠαγίδα
Orsero
Amstel Free Lemon
KTEL Χανίων Ρεθύμνου
ABEA
ΒΙΟΧΥΜ
Xristodoulakis - Antoniou
Kalitsounas

Θεσμικοί Υποστηρικτές

Υποστηρικτές

Γρυφάκης Σχολή Οδηγών
Ένωση Ξενοδόχων Ν. Χανίων
Ναυαγοσωστική Χανίων
Συνδέσμος Τουριστικών Γραφείων Δυτικής Κρήτης
IRun Magazine
1Η ΜΑΛ
Auto Mavridakis
ΓΕΝΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΓΑΒΡΙΛΑΚΗ
SAMARIA HOTEL
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΣΩΣΗΣ
Έπιπλα Νταουντάκη
Ερυθρός Σταυρός
PALLAS
Αρμένης Μαχαίρια
SAILING CLUB CHANIA
EN KIPO

Επίσημοι Προμηθευτές

Χορηγοί Επικοινωνίας

Hania News
SPORT24
ΡΑΔΙΟ ΚΡΗΤΗ 101.5
Kriti24