Λήψη προγράμματος

ΓΙΝΕ ΧΟΡΗΓΟΣ

Δείτε το πρόγραμμα χορηγιών και γίνετε μέλος του Μαραθώνιου Κρήτης τώρα.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΧΟΡΗΓΩΝ

Μεγάλος Χορηγός

ΣΑΜΑΡΙΑ

Η ΕΤ.ΑΝ.ΑΠ. Α.Ε. (ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΠΟΚΟΡΩΝΑ) ιδρύθηκε με πρωτοβουλία του μακαριστού αρχιεπισκόπου Σελίνου και Κισσάμου Ειρηναίου Γαλανάκη το 1978 ως πολυμετοχική εταιρεία και άρχισε να λειτουργεί το 1980. Μια πολυμετοχική εταιρεία λαϊκής βάσης, η ΕΤΑΝΑΠ εμφιαλώνει και διαθέτει το νερό SAMARIA από τις πηγές Στύλου στα Χανιά Κρήτης.

Η ολοκλήρωση της πρώτης φάσης του επενδυτικού της προγράμματος είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός από τα πιο σύγχρονα εργοστάσια εμφιάλωσης νερού στην Ελλάδα. Tα τελευταία χρόνια, η ETANAΠ έχει κάνει σημαντικές επενδύσεις στον τεχνολογικό εξοπλισμό και στις κτιριακές εγκαταστάσεις αναβαθμίζοντας τις υπηρεσίες της και αυξάνοντας την παραγωγή και τα σημεία πώλησης στην Ελλάδα. Από το 2005 λειτουργεί υποκατάστημα στην Αθήνα για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών της. Το 2010 ολοκληρώθηκε επένδυση ύψους 6.250.000€ με την εγκατάσταση δυο υπερσύγχρονων γραμμών παραγωγής.

Η Εταιρεία, εκτός από την παραγωγή εμφιαλωμένου νερού, δραστηριοποιείται από το 2010 και στον τομέα της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με την εγκατάσταση δυο φωτοβολταϊκών πάρκων σε ιδιόκτητες εκτάσεις.

Αργυροί Χορηγοί

AMSTEL FREE

Επειδή η απόλαυση μιας ΑΜΣΤΕΛ δεν υπακούει σε περιορισμούς, η μπίρα ΑΜΣΤΕΛ Free είναι εδώ! Η πρώτη μπίρα ελληνικής παραγωγής με 0,0% αλκοόλ και μόλις 25 θερμίδες/100ml, έχει δημιουργηθεί από τους έμπειρους ζυθοποιούς μας ώστε να μην της λείπει τίποτα εκτός από το αλκοόλ – και λίγες θερμίδες. Φυσικές βύνες κριθαριού και σιταριού συνδυάζονται απολαυστικά σε μία δροσιστική μπίρα, για να μπορείς να απολαμβάνεις τη γεύση ΑΜΣΤΕΛ όπως και όποτε τη θέλεις. Τώρα και με λεμόνι για έξτρα δροσιά!

ΔΕΔΔΗΕ

Έργο της εταιρείας είναι η λειτουργία, η συντήρηση και η ανάπτυξη του δικτύου διανομής ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα και η διασφάλιση της διαφανούς και αμερόληπτης πρόσβασης των καταναλωτών και γενικότερα όλων των χρηστών του δικτύου. Στοχεύουμε στην αξιόπιστη τροφοδοσία των Πελατών μας, στην ποιότητα της τάσης του ρεύματος και στη διαρκή βελτίωση της ποιότητας εξυπηρέτησης.

Αποστολή και όραμά μας είναι η ανταπόκριση στις προσδοκίες των Πελατών μας και η συνεισφορά μας στην ανάπτυξη και την ευημερία των συμπολιτών μας, πάντοτε, με σεβασμό στον άνθρωπο και το περιβάλλον.

ΔΕΗ

Η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού Α.Ε. είναι η μεγαλύτερη εταιρία παραγωγής και προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα, με περίπου 7,4 εκατομμύρια πελάτες. Διαθέτει μια μεγάλη υποδομή σε εγκαταστάσεις ορυχείων λιγνίτη, παραγωγής, μεταφοράς και διανομής ηλεκτρικής ενέργειας. Κατέχει περίπου το 68% της εγκατεστημένης ισχύος των σταθμών ηλεκτροπαραγωγής στην Ελλάδα συμπεριλαμβάνοντας στο ενεργειακό της μείγμα λιγνιτικούς, υδροηλεκτρικούς και πετρελαϊκούς σταθμούς, καθώς και σταθμούς φυσικού αερίου, αλλά και μονάδες ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ΑΠΕ).

Μετά την απόσχιση των κλάδων Μεταφοράς και Διανομής, δημιουργήθηκαν δύο 100% θυγατρικές εταιρείες της ΔΕΗ Α.Ε., ο ΑΔΜΗΕ Α.Ε. (Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας Α.Ε.) και ο ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. (Διαχειριστής Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας Α.Ε.). Ο ΑΔΜΗΕ Α.Ε. έχει την ευθύνη της διαχείρισης, λειτουργίας, ανάπτυξης και συντήρησης του Ελληνικού Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας και των διασυνδέσεών του, ενώ ο ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. έχει την ευθύνη για την διαχείριση, ανάπτυξη, λειτουργία και συντήρηση του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας.

Η εγκατεστημένη ισχύς των μονάδων παραγωγής της ΔΕΗ το 2012 ανήλθε σε 12.5 GW. Ο αριθμός του μισθοδοτούμενου τακτικού προσωπικού ανερχόταν 19.998.

Στον τομέα των ΑΠΕ, η ΔΕΗ δραστηριοποιείται μέσω της θυγατρικής της «ΔΕΗ Ανανεώσιμες Α.Ε.», έχοντας στο χαρτοφυλάκιό της αιολικά πάρκα, μικρούς υδροηλεκτρικούς σταθμούς καθώς και φωτοβολταϊκούς, συνολικής εγκατεστημένης ισχύος 116 MW (μη συμπεριλαμβανομένων των σταθμών στους οποίους η ΔΕΗ Ανανεώσιμες συμμετέχει μέσω κοινοπραξιών, από την εγκατεστημένη ισχύ των οποίων της αναλογούν 29 MW).
Η ΔΕΗ Α.Ε. ιδρύθηκε το 1950, ενώ από 12.12.2001 έχει εισαχθεί στα Χρηματιστήρια Αξιών Αθηνών και Λονδίνου.

ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗΣ SUPER MARKET

Η Εταιρεία ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗΣ ΑΕ δραστηριοποιείται στο χώρο των Σ/Μ από το 1980 μέχρι και σήμερα. Στο ξεκίνημά της η εικόνα της αγοράς στην Κρήτη ήταν τελείως διαφορετική από αυτή που γνωρίζουμε σήμερα. Μικρές μονάδες, συνοικιακά μπακάλικα και μικρά μανάβικα. Οι αδερφοί Χαλκιαδάκη κατάφεραν να εισάγουν στην Κρήτη ένα νέο τρόπο αγορών. Ποικιλία και σταθερή ποιότητα και πλέον ο πελάτης του Ηρακλείου θα γνώριζε το “self service”, κηρύσσοντας την έναρξη μιας νέας εποχής που αργά ή γρήγορα θα έφτανε και στην Κρήτη. Οι νέοι επιχειρηματίες ήξεραν καλά τον καταναλωτή της Κρήτης. Κρητικοί και οι ίδιοι, ένιωσαν την ευθύνη απέναντι στον πελάτη ο οποίος πελάτης, όμως, δεν ήταν ξένος και άγνωστος. Ήταν ο φίλος, ο γείτονας, ο συγγενής ή, έστω, ο γνωστός. Και ο φίλος απαιτεί από τον φίλο του σεβασμό. Και με αυτή τη φιλοσοφία χτίστηκε από τότε ο χαρακτηρισμός που ακολουθεί μέχρι και σήμερα την αλυσίδα: «σούπερ μάρκετ Χαλκιαδάκης το όνομα που εμπιστεύεστε».

Επίσημο Ξενοδοχείο Μαραθωνίου Κρήτης

ΚΥΔΩΝ HOTEL

Το ζεστό και φιλόξενο ξενοδοχείο μας, σας περιμένει στα Χανιά, στο κέντρο της πόλης στην πλατεία της ιστορικής αγοράς. Ένα ξενοδοχείο σύμβολο της γνήσιας κρητικής φιλοξενίας και το πρώτο που κτίστηκε στην πόλη το 1968. Το ξενοδοχείο Κύδων είναι συνώνυμο με την υψηλή και ζεστή φιλοξενία.
Η ξεχωριστή του τοποθεσία στην καρδιά της πόλης των Χανίων καθιερώνει το Κύδων ως τον μοναδικό προορισμό όλο το χρόνο! Το ξενοδοχείο Κύδων προσφέρει όλες τις σύγχρονες παροχές και παρέχει ένα υψηλό επίπεδο φιλοξενίας και υπηρεσίες για όσους ταξιδεύουν για δουλειά ή αναψυχή. Το ξενοδοχείο βρίσκεται στο πιο κεντρικό και προνομιακό σημείο της πόλης και προσφέρει μια καθηλωτική θέα της αγοράς, της παλιάς πόλης, του Βενετσιάνικου λιμανιού, του Κρητικού πελάγους και των Λευκών Ορέων.

Επίσημοι Χορηγοί Πράσινου Μαραθωνίου

PROTERGIA

Η Protergia είναι ο Τομέας Ηλεκτρικής Ενέργειας & Φυσικού Αερίου της MYTILINEOS, της μεγαλύτερης ιδιωτικής εταιρείας ενέργειας στην Ελλάδα, καθώς είναι ο μεγαλύτερος ιδιώτης παραγωγός ρεύματος στην Ελλάδα και ο μεγαλύτερος πάροχος ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου.
Διαχειρίζεται τις ηλεκτροπαραγωγικές μονάδες και τις μονάδες Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας της MYTILINEOS, ενώ δραστηριοποιείται στην εμπορία και προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου προσφέροντας σύγχρονες και αξιόπιστες υπηρεσίες και συνδυαστικά πακέτα ρεύματος και φυσικού αερίου σε πάνω από 200.000 επιχειρήσεις, επαγγελματίες και νοικοκυριά σε όλη την χώρα.

Επίσημοι Χορηγοί Μετακινήσεων

Aegean Airlines

ANEK LINES

Η δραστηριοποίηση της ΑΝΕΚ στον χώρο της επιβατηγού ναυτιλίας ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 1970 με τη δρομολόγηση του πρώτου πλοίου της, του αλησμόνητου «ΚΥΔΩΝ», στη γραμμή Πειραιά – Χανιά. Από τότε μέχρι σήμερα η εξέλιξή της είναι εντυπωσιακή.

Ο μεγάλος και σύγχρονος στόλος της, σήμερα περιλαμβάνει 9 ιδιόκτητα πλοία, ελληνικού νηολογίου, τα οποία είναι πιστοποιημένα με τα Διεθνή Συστήματα Ασφάλειας και Ποιότητας ISM & ISPS Systems, ΙSO & HACCP αντίστοιχα. Διοικείται από 15μελες συμβούλιο και απασχολεί κατά μέσο όρο 900 άτομα σε πληρώματα & Διοικητικές Υπηρεσίες ξηράς. Η έδρα της είναι στα Χανιά, σε ιδιόκτητα υπερσύγχρονα γραφεία, τα οποία διαθέτουν μεγάλο συνεδριακό κέντρο με δυνατότητα φιλοξενίας 500 ατόμων.

Από το Δεκέμβριο του 1998, με την εισαγωγή της στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών, διασφάλισε την ανοδική της πορεία και συνέχισε να επενδύει στην ανάπτυξή της, στη βελτίωση του στόλου της και αναβάθμιση των υπηρεσιών της. Αξιοποιώντας τις ευκαιρίες και τις προκλήσεις στο ναυτιλιακό χώρο, διεύρυνε το εμπορικό της δίκτυο, αύξησε τους προορισμούς, δημιούργησε νέες δρομολογιακές γραμμές, και με εύστοχες στρατηγικές marketing, αυξάνει διαρκώς την αξία στο συνολικό δυναμικό της και το μεγάλο δίκτυο πωλήσεων και πρακτορείων που την αντιπροσωπεύουν, σε Ελλάδα και Ευρώπη.

BLUE STAR FERRIES

Η Blue Star Ferries, η εταιρεία η οποία άλλαξε τα δεδομένα στο θαλάσσιο ταξίδι στον ευρύτερο χώρο του Αιγαίου και ταξιδεύει με συνέπεια χειμώνα-καλοκαίρι στα νησιά των Κυκλάδων, των Δωδεκανήσων, του Β.Α. Αιγαίου και την Κρήτη με σύγχρονα επιβατηγά-οχηματαγωγά πλοία, συνδέοντας τα νησιά με την Ηπειρωτική Ελλάδα αλλά και μεταξύ τους καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, η Blue Star Ferries συμβάλει δυναμικά στην ανάπτυξη του τουρισμού και στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της νησιωτικής Ελλάδας.

Η Blue Star Ferries, μέλος της Attica Group σας ταξιδεύει με τον πιο σύγχρονο στόλο του Αιγαίου στα μοναδικά ελληνικά νησιά παρέχοντάς σας υψηλού επιπέδου υπηρεσίες.

ΑΣΤΙΚΟ ΚΤΕΛ ΧΑΝΙΩΝ

Το Αστικό ΚΤΕΛ Χανίων διαθέτει ένα στόλο από 41 λεωφορεία εξυπηρετώντας την πόλη των Χανίων και όλες τις περαστικές περιοχές που ανήκουν στον Δήμο Χανίων.

ΚΤΕΛ ΧΑΝΙΩΝ-ΡΕΘΥΜΝΟΥ

Ο στόλος της εταιρείας περιλαμβάνει κατά σχεδόν 100% καινούρια, σύγχρονης τεχνολογίας λεωφορεία κατασκευής 2005 – 2009.

Το ΚΤΕΛ Χανίων – Ρεθύμνου ανταποκρινόμενο στις απαιτήσεις των καιρών, έχει προχωρήσει σε σημαντική βελτίωση της οργάνωσης των υπηρεσιών του με ανθρώπινο δυναμικό, σύγχρονο εξοπλισμό και με ανανέωση του στόλου του με νέας τεχνολογίας λεωφορεία, με μοναδικό σκοπό να προσφέρει στο επιβατικό κοινό ακόμα μεγαλύτερη ασφάλεια και άνεση αλλά και οικονομία στο ταξίδι του.

Χορηγοί Επικοινωνίας

SKAI TV

ΕΡΤ

ERT3 TV

ΕΡΤ Χανιά

ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

ΚΡΗΤΗ TV

Χανιώτικα Νέα

Athlitiko.gr

Νέα Κρήτη

FlashNews.gr

MirrorSports.gr

Parakritika.gr

ZARPA News

NEAKRITI.gr

RunningNews.gr

ΔΡΟΜΟΣ FM 105.4

D-Code 96.2

Δίκτυο FM 91.5

ΕΡΑ Sport 101.8

Έρως 105 FM

Γάβδος FM 88.8

Max FM 100.2

TOP FM 106.5

Radio 98.4

ΑΝΤ1 Δυτικής Κρήτης

Επίσημοι Προμηθευτές

POWERADE

Το POWERADE είναι το επίσημο αθλητικό ποτό των μεγαλύτερων αθλητικών διοργανώσεων, προσφέροντας την απαραίτητη ενυδάτωση καθώς και ενέργεια που χρειάζονται οι αθλούμενοι για να επιτύχουν το στόχο τους. Ιδανική επιλογή για την διατήρηση των επιδόσεων αντοχής κατά την διάρκεια παρατεταμένων ασκήσεων.

ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ - VERO CEREAL

Οι δραστηριότητες των ΜΥΛΩΝ ΚΡΗΤΗΣ πλέον εκτείνονται στους εξής τομείς: Άλευρα, Γαλακτοκομικά, προϊόντα προερχόμενα από Δημητριακούς καρπούς, Ζωοτροφές, Βιοκαύσιμα. Επιπλέον, έχουν αναλάβει ηγετικό ρόλο στην εμπορική σύμπραξη με τίτλο Delights of Crete.

Ανάμεσα στις καινοτομίες των ΜΥΛΩΝ ΚΡΗΤΗΣ είναι το λανσάρισμα το 2018 της σειράς ροφημάτων χωρίς λακτόζη Vero Cereal. Τα προϊόντα Vero Cereal είναι 100% φυτικά, με χαμηλά λιπαρά και χωρίς πρόσθετα σάκχαρα, ενώ είναι πηγή εδώδιμων ινών, ασβεστίου και βιταμινών D, B2, B12. Οι πρώτες ύλες είναι ιδιαίτερα προσεγμένες με ιδιαίτερη έμφαση σε υψηλής διατροφικής αξίας προϊόντα της κρητικής γης, όπως είναι το χαρούπι και το πορτοκάλι.

Οι ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ είναι πιστοποιημένοι με το Πιστοποιητικό Διαχείρισης Ποιότητας ISO 9001: 2008, με το Πιστοποιητικό Ασφάλειας Τροφίμων ISO 22000: 2005, με το Πιστοποιητικό Ασφάλειας Τροφίμων FSSC 2200, με το Πιστοποιητικό Βιολογικών Αλεύρων και το Πιστοποιητικό Βιολογικών Ζωοτροφών.

Επίσημοι Υποστηρικτές Εθελοντικού Προγράμματος

ΜΟΝΤΕΡΝΟ

Το εργαστήριο ζαχαροπλαστικής-catering Μοντέρνο με ιδρυτή τον Ορέστη Ταμπακόπουλο, ξεκίνησε τις δραστηριότητες του το 1947, με στόχο να προσφέρει στην Χανιώτικη αγορά γλυκά & παγωτά άριστης ποιότητας & εξαιρετικής γεύσης.

Σήμερα, 73 χρόνια μετά, τα ζαχαροπλαστεία Μοντέρνο, κινούμενα στα πλαίσια της ίδιας φιλοσοφίας, εξελίσσουν καθημερινά τη ζαχαροπλαστική χρησιμοποιώντας άριστη ποιότητα, αξεπέραστες γεύσεις, αγνές φυσικές πρώτες ύλες, μοναδικές συνταγές. Επενδύοντας, συνεχώς, στον πιο σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό & εκπαίδευση του ανθρώπινου δυναμικού της, η επιχείρηση Μοντέρνο έχει δημιουργήσει μια σύγχρονη μονάδα για να εξυπηρετεί ταχύτατα, αποτελεσματικά αλλά κυρίως, ανθρώπινα & φιλικά τους πελάτες της. Όλα τα προϊόντα (γλυκά, τούρτες, παγωτά, σφολιατοειδή, σοκολάτες & είδη catering) παρασκευάζονται από αυστηρά ελεγμένες πρώτες ύλες, με τις πιο ασφαλείς συνθήκες καθαριότητας & υγιεινής.

Υποστηρικτής Πράσινου Μαραθωνίου

CHANIA SEGWAY TOURS

Ανακαλύψτε τις ομορφιές της παλιάς πόλης των Χανίων, απολαύστε ένα ταξίδι μέσα στους αιώνες και παράλληλα διασκεδάστε! Δημιουργήστε αναμνήσεις από την επίσκεψή σας!

Σε κάθε περιήγηση υπάρχει επικεφαλής συνοδός. Το γκρουπ είναι έως 6 άτομα. Αν υπάρχουν ανήλικοι πρέπει να συνοδεύονται από ενήλικα. Η κατανάλωση αλκοόλ δεν επιτρέπεται ενώ η συγκεκριμένη δραστηριότητα δεν ενδείκνυται για εγκύους.

Το Chania Segways Tours προσφέρει 15% έκπτωση στους συμμετέχοντες και τα συνοδευτικά τους πρόσωπα για το Μαραθώνιο Κρήτης και ο κωδικός για την κράτησή σας σε κάθε περιήγηση που θα επιλέξετε είναι CM15.