Χαιρετισμός Αντιπεριφερειάρχη Χανίων Ν. Καλογερή για 6ο Μαραθώνιο Κρήτης

Φίλες και Φίλοι,

Με ιδιαίτερη χαρά υποδεχόμαστε φέτος την 6η διοργάνωση του Μαραθωνίου Κρήτης, ένα κύκλο δράσεων αφιερωμένο στη Μνήμη του Μακαριστού Μητροπολίτη Ειρηναίου Γαλανάκη.

Αγώνες Μαραθωνίου, 10, 5 και 2,5 χιλιομέτρων και παράλληλες εκδηλώσεις, που αρχίζουν με την Τελετή Κοπής Κότινου από την Αρχαία Ελιά των Βουβών, συνδέοντας το Αρχαίο ΑθλητικόΠνεύμα με τη σύγχρονη έκφανσή του. Δράσεις σε Ανάμνηση του σπουδαίου Κρητικού Ιεράρχη, για να τον θυμόμαστε οι παλαιότεροι και για να τον μαθαίνουν οι νεότεροι. Να θυμόμαστε και να μαθαίνουν το παράδειγμα ζωής που μας άφησε παρακαταθήκη, παράδειγμα ανιδιοτέλειας, προσφοράς, αγάπης ελπίδας και πίστης στον Άνθρωπο.

Αφιερωμένο ένα μέρος των Αγώνων του φετινού Μαραθωνίου στα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή και ας θυμηθούμε για λίγο έναν άλλο σπουδαίο Ιεράρχη του Ελληνισμού τον Χρυσόστομο Σμύρνης, το ενδιαφέρον του οποίου για τον Αθλητισμό ήταν ξεχωριστό. Όπως λέει ο Σολωμονίδης στο βιβλίο του «Ο Σμυρνιός Χρυσόστομος» «…ανάγλυφο το όνομά του στις δέλτους του ελληνικού αθλητισμού. Ο Χρυσόστομος γνώριζε πως ο αθλητισμός, «η θρησκεία αυτή της νεότητος», προετοιμάζει τους νέους στην έξαρση του ηρωισμού και της αυτοθυσίας και πως τα γερά κορμιά και τα γυμνασμένα σώματα των Ελληνοπαίδων ήσαν η εγγύηση για τους αγώνες του Έθνους. Οι ελπίδες του Γένους έπρεπε να γαλουχηθούν και μέσα στο στίβο».

Φίλες και Φίλοι,

Σας καλώ να συμμετάσχετε στο 6οΜαραθώνιο Κρήτης, ως αθλητές, ως παρατηρητές, να συμμετάσχετε σ’ αυτή τη μεγάλη γιορτή του Αθλητισμού την Κυριακή 8 Μαΐου, βιώνοντας αξέχαστες στιγμές χαράς, συγκίνησης και ευεξίας.

Εύχομαι Κάθε Επιτυχία και στη φετινή διοργάνωση.

Νίκος Καλογερής

Αντιπεριφερειάρχης Χανίων

Sponsors

Υπό την αιγίδα

Μεγάλος Χορηγός

Επίσημοι Χορηγοί Ακτοπλοΐκών Μετακινήσεων

Επίσημοι Χορηγοί Αεροπορικών Μετακινήσεων

Επίσημοι Χορηγοί Εσωτερικών Μετακινήσεων

Επίσημη Τράπεζα

Επίσημος Ασφαλιστικός Φορέας

Επίσημος Χορηγός Φιλοξενίας

Επίσημοι Χορηγοί

ΜΟΒΙΑΚ

Θεσμικοί Υποστηρικτές

Επίσημοι Προμηθευτές

Χορηγοί Επικοινωνίας

Υποστηρικτές